Kings of Chicago

NetEnt kom ut med denna härliga slot för inte så länge sedan. Det är en slot för dig som tycker om poker men kanske har tröttnat på de vanliga pokerspel som du kan hitta lite överallt. Det är ett unikt spel där det inte handlar om att få rätt symboler på en vinstlinje utan det gäller att få en så bra pokerhand som möjligt. Vill man förklara Kings of Chicago på ett enkelt sätt kan man säga att det är en kombination av det bästa från en spelautomat med det klassiska pokerspelet. Spelet har inga komplicerade regler som du måste lära dig utan du kommer snabbt se hur det går till och vad du behöver för att vinna.

Om du redan vet vad som gäller i vanliga pokerspel kommer du snabbt lära dig hur detta spel fungerar. Även om du är nybörjare eller aldrig har spelat poker tidigare kommer du inse att det inte är så svårt som du tror. Spelet fungerar som en klassisk slot, du “snurrar” och väntar tills hjulen stannar. Det som skiljer sig åt är att det inte finns några symboler utan endast korten från en vanlig kortlek. Det finns även några specialkort som höjer din vinstchans och gör spelet ännu roligare. Vill du veta mer om vad spelet innebär och vad du bör tänka på innan du börjar spela, fortsätt gärna läsa här nedan i vår lättlästa recension.

Vinstlinjer och insatser

Kings of Chicago har de klassiska fem hjulen och tre raderna. Du spelar på fem fasta vinstlinjer, vilket är lite annorlunda från andra slots men tar ändå inte bort nöjet från att spela på spelautomat. Det gäller att du får en så bra hand som möjligt, till exempel flush, tretal, stege och så vidare, precis som i vanlig poker. Insatserna kan du välja genom att ändra på myntvärdet och nivån som finns på varje sida av “snurr”-knappen längst ner på spelrutan. Som minst kan du satsa fem kronor per snurr och som mest 500 kronor. Detta kan variera om du spelar med en annan sorts valuta. Det är verkligen en härlig kombination av klassiska spelautomater och pokerspel!

Tema och grafik

Som du kanske har förstått redan är temat i denna slot kortspel eller snarare poker. Du kommer därför stöta på alla kort från en kortlek och även jokern som fungerar som ett wild-kort, eller wild-symbol som det vanligtvis kallas. Spelet ser väldigt enkelt ut och har inte så många specialfunktioner som blinkande ljus och andra saker som vissa kan tycka är lite irriterande. Förutom det är både grafiken och ljudet perfekt för detta unika spel. Vad mer kan man säga om temat och grafiken? Det finns inte mycket att nämna, vi tycker allting är gjort på ett bra sätt och att det är ett väldigt roligt spel som erbjuder dig någonting nytt och unikt.

Bonusfunktioner i Kings of Chicago

I Kings of Chicago finns det inga free spins. Vad du däremot kan stöta på är free deals, vilket fungerar på samma sätt som vanliga free spins gör i andra spelautomater. För att få free deals gäller det att du snurrar fram minst tre stycken scatter-symboler. Tre stycken ger dig då 10 free deals, fyra scatters ger dig 15 och fem scatters ger dig 30 free deals. Skulle du endast få två scatter-symboler kommer du få din insats tillbaka. Vinner du från dina free deals kommer din vinst att dubblas. Förutom detta finns givetvis även wild-symbolen som ser ut som en Joker. Den fungerar precis som vanliga wild-symboler, det vill säga den ersätter andra kort och höjer din vinstchans.

Positivt med Kings of Chicago

Kings of Chicago är en väldigt unik slot för dig som älskar poker men vill ha någonting nytt. Det finns spännande free deals att snurra fram, dessa fungerar precis som free spins gör i andra spelautomater. Slotten är välgjord och väldigt lätt att lära sig, även om du inte har spelat på en spelautomat eller poker tidigare.

Negativt med Kings of Chicago

Vad är då mindre bra? Det är svårt att säga eftersom det är en smaksak, det är något du måste avgöra själv. Något som kunde göra denna slot lite roligare är om det hade funnits några fler bonusar i spelet.

Sammanfattning

Kings of Chicago är inte det nyaste spelet du kan hitta från NetEnt. Det gör dock inget eftersom det är ett väldigt unikt spel som kombinerar två av de mest populära typerna av spel på online casinon; poker och spelautomater. Du vinner genom att få en så bra pokerhand som möjligt och inte genom vanliga symboler som i de klassiska spelautomaterna. Det är ett välgjort spel som inte är svårt att lära sig och du kommer snabbt upptäcka hur kul det är. Söker du ett unikt spel som har något lite ovanligt att erbjuda eller är du ett stort fan av poker men tröttnat på de klassiska pokerspelen? Då kan detta vara någonting för dig!